Semnificatia numelui Andreea

Semnificatia numelui Andreea este „femeia cu suflet de copil”.

Ce semnifica numele Andreea?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Andreea, vom vedea ca acest nume provine din grecescul Andreas, un nume derivat din „andreios” care inseamna „masculin” si „aner” care inseamna barbat. In noul testament, Andrei a fost primul discipol al lui Iisus; el a predicat in zona Marii Negre si legendele spun ca a fost crucificat.

Originea numelui Andreea

Originea numelui Andreea este grecescul Andreas, un nume folosit frecvent in comunitatea crestina si care a devenit tot mai popular in Evul Mediu.

Trasaturi de caracter pentru fetele cu numele Andreea

O fata cu numele Andreea are o personalitate complexa care va resimti toata viata doua forte interioare: o forta masculina, activa, autoritara, care isi doreste independenta si are tendinta sa ii domine pe ceilalti si o forta feminina, timida, sensibila, dependenta si pasionala, care vrea sa fie protejata si apreciata. De aceea, fetele cu numele Andreea sunt increzatoare, carismatice, energice si pasionale.

O fata numita Andreea va avea nevoie de incurajarea parintilor, de un mediu competitiv in care sa se dezvolte si de acces la un spatiu in care invata din practica, nu doar din carti. Are sanse mari sa ajunga un adult cu mult succes in domeniul ales, sa faca performante de necrezut si sa isi intemeieze o familie care sa o iubeasca si sa o aprecieze cu adevarat.

Semnificatia numelui Andreea in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Andreea are cifra 3, ceea ce inseamna ca o persoana cu acest nume este creativa, energica, optimista si expresiva. Femeile cu acest nume au o imaginatie bogata, sunt creative si  sensibile, inteligente si ambitioase, curajoase si mereu pregatite sa infrunte destinul cu propriile forte. Uneori au tendita de a exagera sau de a generaliza, fapt ce le aduce un deserviciu, insa firea lor energica si pasionala le ajuta sa isi faca prieteni loiali.

Femeile cu numele Andreea au nevoie de libertate si de oameni care sa le inspire, de aceea vor cauta prieteni care intra in jocurile imaginatiei lor, sunt creativi si comunicativi. Demonstreaza deseori flexibilitate si mereu se adapteaza atunci cand intervin anumite obstacole. Au multa incredere in sine, au aptitudini sociale deosebite si vointa de fier. Femeile Andreea sunt sensibile, vulnerabile, perfectioniste.

Andreea in calendarul crestin-ortodox

ZI de sarbatoare: 30 noiembrie, Sfantul Apostol Andrei

Sfantul Andrei, inainte de a deveni ucenic al lui Hristos, a fost ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul. Sfantul Andrei a murit ca martir la Patras. Desi noua ne este cunoscuta traditia care afirma ca Apostolul Andrei a murit pe o cruce in forma de X, se sustine ca aceasta traditie dateaza din secolul al XIV-lea.

Alte nume de fete inrudite cu Andreea sunt:

Vei avea gemeni? Nume de baieti inrudite cu Andreea sunt:

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de fete dupa origine

Modifică setările cookies