Semnificatia numelui Anastasia

Semnificatia numelui Anastasia are legatura cu forma greaca a numelui original Αναστασια si este forma feminina a numelui Anastasius care inseamna inviere.

Ce semnifica numele Anastasia?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Anastasia, vom vedea ca inseamna inviere sau inviere pentru viata vesnica.

Originea numelui Anastasia

Originea numelui Anastasia este greceasca, provine de la numele unei sfinte care s-a nascut in ziua de Craciun, In Dalmatia, in secolul al 4-lea. Sfanta Anastasia a fost omorata in timpul persecutiilor imparatului Diocletian fiindca era crestina. Numele a fost preluat de crestini si a circulat din generatie in generatie, cea mai cunoscuta personalitate istorica fiind fiica mai mica a tarului Nicolae II al Rusiei, cea care se spune ca a scapat in noaptea in care familia ei a fost executata.

Trasaturi de caracter pentru fetele cu numele Anastasia

Anastasia este o fire calma si rezervata, serioasa si timida, care demonstreaza inalte calitati si valori morale. Ii plac lucrurile profunde ale vietii, este curioasa sa descopere esenta in ceea ce o inconjoara si prefera mai degraba singuratatea. Isi alege cu mare atentie prietenii si trebuie sa demonstrezi ca esti special daca vrei sa faci parte din cercul ei de cunostinte.

Femeile cu numele Anastasia au o personalitate puternica, dar prefera sa tina ascunse calitatile si par uneori insensibile. Actioneaza deseori singure, evitand sa ceara ajutorul altora, muncind mult pentru a-si indeplini visele.

Fata cu numele Anastasia va fi un copil responsabil, intelept, cu o gandire destul de matura in raport cu varsta si cu valori morale ridicate. Iubeste natura si obiectele cat mai apropiate de natura, are un suflet bun, generos si de multe ori priveste lucrurile dintr-o perspectiva romantica, melancolica.

Anastasia va fi atrasa de profesiile liberale, de medicina sau justitie, dar va prefera si domeniul agriculturii care ii va permite sa fie mai mult timp in mijlocul naturii.

Semnificatia numelui Anastasia in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Anastasia are cifra 4, ceea ce inseamna ca este o persoana calma, orientata spre detalii, activa si bine organizata, responsabila si de incredere.

Anastasia va fi preocupata sa isi lase amprenta asupra ceea ce face, sa creeze ceva nou pentru oameni sau sa influenteze in mod pozitiv lucrurile care tin de ea. Anastasia este ambitioasa, talentala si are noroc financiar, alegand cu grija partenerii de afaceri si verificand cu atentie parteneriatele in care intra. Este gratioasa si are o frumusete deosebita, este delicata si dplomata.

Numele de Anastasia a fost purtat de personalitati puternice precum: Anastasia – fiica cea mai mica a tarului rus Nicolae II, Anastasia Romanovna, Anastasiya Dabizha, Printesa Anastasia a Greciei si Danemarcei.

Anastasia in calendarul crestin-ortodox

Sarbatoare: 22 decembrie

Sfanta Mucenita Anastasia (+ 304 ) a trait la Roma, in timpul prigonirii crestinilor. Sfanta Anastasia a fost crescuta, inca de mica, in spiritul credintei crestine de catre Sfantul Hrisogon. Atunci cand Sfantul a fost aruncat in temnita pentru credinta sa, Sfanta Anastasia i-a ramas alaturi, pentru a-l incuraja si a-i usura viata ca prizonier. Din pacate, Sfanta Anastasia a avut un sfarsit tragic, fiind condamnata si apoi arsa pe rug dupa ce si-a recunoscut dragostea pentru Hristos si credinta ei crestina

Alte nume de fete inrudite cu Anastasia sunt:

Vei avea gemeni? Nume de baieti inrudite cu Anastasia sunt:

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de fete dupa origine

Modifică setările cookies