Semnificatia numelui Alexandra

Semnificatia numelui Alexandra este in stransa legatura cu originea greceasca a acestui nume. Scrierea originala a numelui este Αλεξανδρα (in greaca veche) si este forma feminina a lui Alexandru.

Ce semnifica numele Alexandra?

Daca tinem cont de etimologie atunci cand analizam ce semnifica numele Alexandra, vom vedea ca numele provine din grecescul Aleksandros care inseamna protector, aparator al oamenilor. In mitologia greaca, zeita Hera purta aceasta porecla fiindca era protectoarea casatoriilor, regina zeilor si a oamenilor.

Originea numelui Alexandra

Originea numelui Alexandra provine din cele mai vechi nume grecesti, existand atestari din anul 1280 I.H. cu privire la Alexandru, forma masculina a numelui. De asemenea, Alexandru al III-lea al Macedoniei a fost o sursa de inspiratie pentru numele Alexandra.

Trasaturi de caracter pentru fetele cu numele Alexandra

Alexandra este o femeie cu o personalitate puternica, o persoana ambitioasa, curajoasa si autoritara. Are calitati deosebite, precum onestitatea, loialitatea si perseverenta. Numele de Alexandra descrie o persoana hotarata, care nu trateaza lucrurile cu superficialitate si care nu arata slabiciune aproape niciodata.

In situatii delicate, Alexandra incearca sa isi ascunda emotivitatea si sensibilitatea, uneori devine insa furioasa atunci cand are o criza emotionala. Este o persoana preocupata de modul in care arata, dar nu este superficiala. Desi se ataseaza de lucrurile ei, de jucarii sau haine, are o inima generoasa, oricand fiind dispusa sa imparta cu ceilalti. Alexandra este tandra si afectuoasa, dar are mereu energie si este in continua miscare. Ii place sa petreaca timpul alaturi de cei dragi sau impreuna cu prietenii.

Desi are un caracter puternic, parand chiar baietoasa, Alexandra are o sensibiliate aparte, fiind un copil onest, sincer, care isi iubeste foarte mult parintii si are nevoie de increderea lor si afectiunea permanenta. Alexandrei i se potrivesc activitatile fizice, fiindca simte nevoia de miscare si de senzatii puternice, de aceea apreciaza in mod deosebit muzica si dansul.

Fiind o fire hotarata si perseverenta, are atractia pentru realizarile concrete, pentru obiective tangibile. De aceea va reusi in viata prin forte proprii si se va inconjura de oameni la fel de puternici si perseverenti.

Alexandra va avea o atractie pentru carierele care au legatura cu puterea si managementul oamenilor sau cu domeniul financiar. Fiindca ii place sa fie inconjurata de prieteni, va prefera de asemenea jurnalismul, activitatile sociale sau cele care au legatura cu latura artistica.

Numele de Alexandra a fost purtat de personalitati puternice precum sotia lui Nikolai II Romanov, ultimul Tar al Rusiei, Alexandra a Greciei, Marea Ducesa Alexandra Pavlovna a Rusiei, Marea Ducesa Alexandra Nikolaevna.

Semnificatia numelui Alexandra in numerologie

Din punct de vedere al numerologiei, numele Alexandra are cifra 8, ceea ce inseamna ca este o persoana care va conduce si organiza, un lider innascut. Fetele cu acest nume vor fi energice, realiste, cu un simt critic dezvoltat si cu o buna putere de a intelege ce simt oamenii din jur. Empatice, insa uneori prea rigidie si cu un simt al corectitudinii exagerat, de aceea pot sa apara uneori frustrari sau dificultati in relatiile cu familia sau prietenii. Ca adult, Alexandra va deveni un model de urmat pentru ceilalti oameni.

Alexandra in calendarul crestin-ortodox

Sarbatoare: 21 aprilie - Sfanta Mucenita Alexandra, imparateasa

Alexandra, mucenita lui Hristos Dumnezeu, era sotia impa­ratului Diocletian. 

Cauta nume de copii si afla semnificatia lor

Te-ai gandit deja la un nume sau ai mai multe variante de nume pentru bebelusul tau? Afla semnificatia numelui dorit, originea lui si alte prenume de fete si baieti care se inrudesc.

Descopera nume de copii

Nume de fete dupa origine

Modifică setările cookies