Nume italiene

Cauta nume italiene potrivite pentru bebelusul tau, daca iti doresti sa poarte un nume cu origini romane. Cele mai multe nume de copii italiene isi au originea din nume de sfinti, stiind faptul ca italienii sunt traditionalisti. Mai mult decat atat, copiii poarta deseori un prenume mostenit de la bunici.  Cele mai multe nume italiene se termina in vocalele „e” si „o”, in cazul numelor de baieti, sau in „a”, „e” si „i” in cazul numelor de fete.

Pentru ca romanii aveau un numar limitat de nume, sunt destui de putini italieni care mai au astazi formele clasice, foarte multe nume noi fiind create de-a lungul timpului. In prezent, Italia are cea mai mare colectie de nume din lume. Vei gasi in acest director unele dintre cele mai populare si mai interesante nume de origine italiana.

Ofelia

Pronuntie: o-FE-lyah   Forma italiana si spaniola pentru OPHELIA (Ofelia)

Olimpia

Pronuntie: aw-LEEM-pyah (poloneza)   Forma romana feminina OLYMPOS, derivat de la grecescul ??????? (Olympos), numele muntelui considerat lacas...

Olivia

Pronuntie: o-LIV-ee-a (engleza), o-LEE-vee-ah (germana)   A fost creat de Shakespeare pentru un personaj din comedia 'A douasprezecea noap...

Orlanda

Forma feminina pentru ORLANDO

Orlando

Forma italiana pentru ROLAND. Este numele unui personal din 'Cum va place' de Shakespeare si a unui oras din Florida, USA.

Ottavia

Forma italiana pentru OCTAVIA

Ottaviano

Forma italiana pentru Octavianus (vezi OCTAVIAN).

Ottavio

Forma italiana pentru OCTAVIUS

Ovidio

Forma italiana si spaniola pentru Ovidius (vezi OVID).

Paola

Pronuntie: POW-lah (italiana), pah-O-lah (spaniola)   Forma feminina italiana si spaniola pentru PAUL

Paolina

Forma italiana feminina pentru Paulinus (vezi PAULINO).

Paolino

Forma italiana pentru Paulinus (vezi PAULINO).

Paolo

Pronuntie: POW-lo   Forma italiana pentru Paulus (vezi PAUL). Paolo Uccello si Paolo Veronese au fost 2 pictori renascentisti.

Paulina

Pronuntie: paw-LEEN-a (engleza), pow-LEE-nah (spaniola, italiana, poloneza)   Forma feminina pentru Paulinus (vezi PAULINO)

Petronilla

Origine latina. Forma feminina de alint pentru Petronius (vezi PETRONA). Este numele unei Sfinte romane din secolul 1, care se crede ca este f...

Pompeo

Forma italiana pentru Pompeius (vezi POMPEY).

Rachele

Pronuntie: rah-KE-le   Forma italiana pentru RACHEL

Raffaele

Forma italiana pentru RAPHAEL (Rafael)

Raffaella

Forma italiana feminina pentru RAPHAEL (Rafael)

Raffaello

Forma italiana pentru RAPHAEL (Rafael)

Descopera nume de copii

Nume de copii dupa origine