Jucarii istete

Jucariile istete ii ajuta pe copii in dezvoltarea lor emotionala si mai ales in procesul de invatare. Acestea stimuleaza creativitatea, ii ajuta pe copii sa isi dezvolte vocabularul sau sa interactioneze mai usor cu ceilalti copii sau cu mediul exterior. Jucariile istete ii stimuleaza pe copiii sa comunice mai usor, sa se adapteze schimbarilor si sa descopere lumea. 

Stimuleaza creativitatea copilului tau in 6 pasi simpli!

Stimuleaza creativitatea copilului tau in 6 pasi simpli!

Se vorbeste mult despre importanta creativitatii si imaginatiei copiilor. In aceasta perioada, copilul are o anumita libertate care trebuie exploata la maximum pentru ca mai apoi ea incepe sa paleasca din cauza rigorilor sociale si a altor factori. Pentru a ajuta la dezvoltarea armonioasa si completa a celor mici, creativitatea trebuie incurajata si stimulata cat mai mult in primii ani de viata.

Te vei intreba, probabil, care sunt cele mai bune metode pentru a face asta. Aici venim noi cu cateva idei simple, dar eficiente, numai bune de “pus in practica”!


Tipuri de joaca si importanta lor in dezvoltarea copiilor

Tipuri de joaca si importanta lor in dezvoltarea copiilor

Un copil care se joaca nu este doar un copil fericit, ci si unul creativ si inteligent. Asadar, joaca este o “unealta” foarte importanta in dezvoltarea copiilor nostri. Parintii si educatorii deopotriva trebuie sa stie, insa, ca nu toate jocurile sunt la fel.

Tocmai de aceea, iata mai jos care sunt tipurile de joaca, in ce constau ele si cum influenteaza mai exact dezvoltarea celor mici.

Ti-ai surprins vreodata copilul studiind cu atentie un obiect sau incepand sa danseze imediat ce la televizor era melodia lui preferata? Aceste activitati cumva intamplatoare, pe care nu le-am incadra in jocurile clasice, reprezinta, de fapt, “joaca inconstienta”, dar atat de benefica celor mici.


De ce este joaca cea mai bună metodă de învățare?

De ce este joaca cea mai bună metodă de învățare?

Învățarea prin joacă este un concept adeseori folosit în psihologie și care descrie modul în care un copil descoperă lumea din jur și învață să o exploreze.

Bebelușii interacționează încă de la naștere și fiecare experiență prin care trec îi ajută să descopere mai multe despre cum sunt ei, cum este lumea din jurul lor și în ce metode să acționeze pentru a descoperi mai multe.

Părinții folosesc joaca instinctiv, încă din primele săptămâni ale bebelușului, pentru a interacționa. Astfel îi asigură confortul emoțional și afecțiunea necesară, încurajând astfel o creștere sănătoasă și o dezvoltare armonioasă.


Jucăriile interactive: rolul lor în dezvoltarea bebelușului

Jucăriile interactive: rolul lor în dezvoltarea bebelușului

Bebelușii iubesc să se joace, iar joaca este modul minunat prin care ei pot să învețe despre lumea din jur și despre modul în care pot interacționa cu obiectele din jur și cu oamenii. Dezvoltarea cognitivă și emoțională este strâns legată de joacă, iar modul în care alegem jucăriile poate avea un impact benefic asupra copiilor.

Jucăriile interactive sunt printre cele preferate de bebeluși, fiindcă sunt atractive prin culorile, sunetele și mișcarile pe care le fac. Ele stimulează nu doar curiozitatea, dar oferă copiilor satisfacția că acțiunile lor sunt răsplătite prin reacții vesele și interesante.


Cum stimulează culorile imaginația copiilor?

Cum stimulează culorile imaginația copiilor?

Primii ani în dezvoltarea copilului sunt cei mai importanți pentru dezvoltarea lui cognitivă și emoțională. Toate metodele prin care interacționăm cu bebelușul, de la cântecele, jocuri, mișcare și afecțiune îl ajută să înțeleagă lumea din jur și relațiile cu oamenii.

Creierul unui bebeluș este mult mai dens decât în perioada în care ajunge adult, de aceea o conexiune neuronală utilizată în mod repetat devine permanentă, pe când altele, nefolosite, nu vor supraviețui. Dacă un bebeluș este expus unui mediu de joacă interesant, unor experiențe care să îi stimuleze curiozitatea și inteligența, dar și unor jucării sau jocuri care să îi dezvolte imaginația, are toate șansele să își dezvolte abilitățile și să le perfecționeze în timp. 


Rolul muzicii în procesul de învățare al copiilor

Rolul muzicii în procesul de învățare al copiilor

Cântecele fac parte din cultura noastră și sunt o parte importantă a procesului de învățare pentru copii. Încă de când se nasc copiii lor, părinții folosesc muzica pentru a-i calma sau binedispune, ori își exprimă afecțiunea și bucuria, sau pur și simplu folosesc muzica pentru a se juca împreună cu cei mici. Părinții fac acest lucru instinctiv, dar beneficiile muzicii în dezvoltarea celor mici este bine să fie conștentizate atunci când alegem jucăriile.


Dezvoltarea prin joc: explorare, încurajare, imaginație.

Dezvoltarea prin joc: explorare, încurajare, imaginație.

Joaca este modul natural prin care copiii învață despre lumea din jur și modul în care pot să interacționeze cu ea. Copiii, încă de mici, au instinctul de a gusta și atinge diverse materiale cu care intră în contact, exprimându-se întâi non-verbal și ulterior, după ce învață să vorbească, comunică și prin cuvinte. Își folosesc întreg organismul pentru a se mișca și, antrenând mușchii, își dezvoltă mobilitatea și motricitatea.

Dar în acest proces, ceea ce nu observăm fizic, dar deducem prin acțiunile pe care le face un copil, este faptul că învățarea continuă creează conexiunile neurologice necesare dezvoltării lui și adaptării permanente la mediul înconjurător și la oamenii cu care interacționează.


Siguranța bebelușului este prioritară când îi alegem jucăriile.

Siguranța bebelușului este prioritară când îi alegem jucăriile.

Jucăriile sunt nu doar o formă de distracție pentru bebeluși, dar și o metodă excepțională de învățare. Totuși, atunci când alegem jucăriile potrivite, siguranța este unul din aspectele esențiale, fiindcă o jucărie defectă poate să rănească bebelușul sau anumite componente prea mici sunt periculoase fiindcă pot fi înghițite.

Pentru a te asigura că bebelușul tău este în siguranță atunci când se joacă, urmărește recomandările de mai jos.

Alege jucăriile potrivite vârstei bebelușului. Aproape toate jucăriile au vârsta recomandată menționată pe etichetă sau cutie, fapt ce reprezintă un indicator bun când cumperi o jucărie.


Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru