Afla totul despre bebe

Afla totul despre bebe si dezvoltarea lui: cum sa iti cresti bebelusul, ce produse sunt utile pentru ingrijirea lui, sfaturi despre sanatate si alimentatie, dar mai ales produse utile pentru alaptare.

Îngrijirea sânilor atunci când alăptezi

Îngrijirea sânilor atunci când alăptezi

Alăptarea este un proces natural, dar multe mămici întâmpină cele mai multe probleme la început. Lipsa consultanţei din partea cadrelor medicale imediat după naştere, ataşarea greşită a bebeluşului la sân, lipsa unui sprijin emoţional din partea familiei sunt doar câteva cauze care pot face alăptarea dificilă sau chiar o pot compromite.

Chiar dacă ai reuşit să alăptezi cu succes din prima clipă, pot să apară uneori probleme pe parcurs, de aceea este bine să acorzi o atenţie sporită îngrijirii sânilor în perioada alăptării.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai grijă de sănătatea sânilor tăi de la prima experienţă în alăptare.


5 sfaturi practice despre alăptare, utile mămicilor active

5 sfaturi practice despre alăptare, utile mămicilor active

Ca în fiecare an, Philips Avent susține Săptămâna Internațională a Alăptării, inițiativă a Organizaţiei Mondiale pentru Promovarea Alimentaţiei la Sân, celebrată în fiecare an, în perioada 1-7 August, în peste 170 de țări.

Săptămâna Internațională a Alăptării comemorează Declarația Innocenti a OMS și UNICEF, adoptată în august 1990 pentru protejarea, promovarea și încurajarea alimentației la sân, iar anul acesta tema este „Alăptează și lucrează: acum este posibil!”.

OMS recomandă alimentația la sân (cea mai bună modalitate de a asigura nutrienții necesari nou-născuților), până la vârsta de 6 luni și continuarea acesteia după diversificarea alimentației până la vârsta de 2 ani.


Sfaturi importante pentru alimentatia sanatoasa a bebelusilor

Sfaturi importante pentru alimentatia sanatoasa a bebelusilor

Alimentatia joaca un rol important in dezvoltarea echilibrata si armonioasa a bebelusilor. Introducerea alimentatiei diversificate la bebelusi este o etapa importanta pentru parinti si pentru micutii lor.

Recomandam parintilor sa se informeze temeinic asupra listelor cu alimentele permise in dieta copilasilor lor, dar mai ales asupra listei cu alimentele interzise in functie de varsta bebelusului.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a stabilit faptul ca varsta de 6 luni este o varsta potrivita la care te poti gandi sa introduci alimentele solide in dieta bebelusului tau. Cu toate acestea, laptele matern sau laptele formula ramane principala sursa de hrana pentru primul an de viata al copilului.


Colectarea si depozitarea laptelui matern, o solutie eficienta pentru mamicile care reincep serviciul

Colectarea si depozitarea laptelui matern, o solutie eficienta pentru mamicile care reincep serviciul

Daca te numeri printre mamicile norocoase care-si alapteaza bebelusul, dar esti nevoita sa te reintorci devreme la serviciu, vei avea nevoie de mai multa libertate si flexibilitate. De aceea, probabil te gandesti sa apelezi la o pompa de san.

Odata ce ai inceput sa colectezi laptele, este esential sa cunosti care sunt modalitatile de a stoca, in siguranta, laptele matern. In acest mod, ii poti asigura bebelusului tau necesarul zilnic de vitamine din laptele matern, chiar si in momentele in care nu esti langa el.

Citeste in continuare si afla cum poti depozita, in mod corect, laptele matern, cat timp este bun laptele congelat sau inghetat, dar si alte sfaturi utile legate de acest aspect.


Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

Aboneaza-te la newsletterul nostru