Nastere

Nastere normala sau cezariana? Este intrebarea de pe buzele tuturor viitoarelor mamici. Afla care este cea mai buna metoda de a naste, cum trebuie sa te pregatesti pentru o nastere fara dificultati, ce trebuie sa iei cu tine la maternitate, cum poti sa treci mai usor peste lauzie (perioada postpartum).

Dupa nastere

Cum scăpăm de vergeturi?

Cum scăpăm de vergeturi?

Vergeturile sunt o problemă frecvent apărută în timpul sarcinii. Ele sunt cauzate de întinderea pielii ca efect al creşterii rapide în greutate. Stratul de piele specific vergeturilor este mai decolorat şi are o suprafaţă neregulată; de aceea aspectul lor este neplăcut mai ales atunci când sunt numeroase. In momentul formării lor, vergeturile sunt roşiatice dar pe măsură ce timpul trece, devin albicioase.

Vezi totul despre Cum scăpăm de vergeturi? »

Nasterea naturala si cezariana

Cum alegi maternitatea?

Cum alegi maternitatea?

Maternitatea unde urmeaza sa nasti conteaza enorm pentru tine si bebelusul tau. Este important suportul medical primit la nastere, ajutorul pentru a alapta prima oara bebelusul, modul in care esti tratata atat tu cat si bebe, indicatiile medicale ulterioare si experienta primelor momente dupa nastere.

In cele mai multe cazuri, maternitatea este aleasa in functie de medicul care a supervizat sarcina. Totusi, decizia de a naste la un anumit spital (privat sau de stat) trebuie sa apartina gravidei. Iar aceasta decizie trebuie sa aiba la baza informatii corecte si complete despre modul in care vei fi tratata, conditiile din maternitate, profesionalismul echipei medicale, dotarile din spital dar si alte criterii la fel de importante.

Vezi totul despre Cum alegi maternitatea? »

Dupa nastere

Dieta dupa nastere

Dieta dupa nastere

Dieta după naştere este un subiect sensibil mai ales pentru mămicile care îşi doresc să revină la vechea siluetă dar şi alăptează bebeluşul. Greutatea acumulată în timpul sarcinii va fi însă pierdută treptat, mai ales dacă alăptăm, aşa că putem să îi mulţumim mamei natură că are grijă şi de acest aspect.

Alimentaţia în timpul alăptării este destul de restrictivă fiindcă multe alimente consumate de mama au efect asupra bebeluşului (de ex provoacă diaree, agitaţie, refuzul laptelui, intoleranţă sau alergii). Alăptarea în sine presupune un consum mare de calorii şi deci poţi reveni la silueta dorită după naştere fără foarte mult efort.

Vezi totul despre Dieta dupa nastere »

Nasterea naturala si cezariana

Anestezia epidurala

Anestezia epidurala

Anestezia epidurală este cea mai frecventă metodă utilizată pentru a ameliora durerile din timpul travaliului. Este o opţiune de calmare pentru care mămicile pot să opteze înainte de naştere.

O decizie cât mai corectă referitor la opţiunile alese pentru calmarea durerii poate fi luată doar dacă te informezi din timp legat de tipurile de anestezie, beneficiile şi riscurile.

Vezi totul despre Anestezia epidurala »

Dupa nastere

Menstruatia dupa nastere

Menstruatia dupa nastere

Menstruaţia după naştere este un subiect care preocupă multe mămici, mai ales atunci când aceasta întărzie să apară chiar şi la câteva luni după naşterea bebeluşului.

In mod normal, la scurt timp după naştere, organismul tău produce hormoni care stimulează reglarea ciclului menstrual. Totuşi, fiecare corp este diferit şi se poate întâmpla ca prima menstruaţie să apară la mai mult de 3 luni după naştere (mai ales în cazul femeilor care alăptează).

Vezi totul despre Menstruatia dupa nastere »

Sarcina pe saptamani Horoscop copii

Ultima carte online

Sa invatam alfabetul

Sa invatam alfabetul "Sa invatam alfabetul" este o carte educativa care ii ajuta pe copiii prescolari sa învete alfabetul. Paginile acestei carti pot fi imprimate si folosite ca atare sau imprimate ...

DESCARCA