Tort de Craciun cu cirese Amarena

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Reteta de tort de Craciun cu cirese Amarena nu are un grad de dificultate ridicat, dar tortul are nevoie de cateva ore la rece inainte sa fie consumat. Este insa o reteta perfecta daca vrei sa pregatesti tortul in ajun si sa il oferi invitatilor chiar in ziuade Craciun. 

Aroma deosebita este conferita de mascarpone si de ciresele Amarena, care sunt niste cirese mai mici, cu un gust amarui-dulceag, pe care le gasiti ambalate in borcane.

Speram sa va placa reteta. Gasiti mai jos ingredientele si modalitatea de preparare a tortului de Craciun cu cirese Amarena. 

Numar de portii: 16 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • 2 borcane de cirese Amarena (200 g)
  • 250 g turta dulce
  • 125 g unt
  • 6 foi gelatina alba
  • 500 g branza de vaci slaba
  • 500 g mascarpone
  • 125 g zahar pudra
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 200 ml smantana dulce
  • 50 d bezele albe pentru decorat
  • grasime pentru tava

Mod de preparare

Ciresele se scurg, iar lichidul in care au stat se pune deoparte. Se aseaza marginea unei forme cu fundul detasabil sau un inel pentru torturi pe un platou usor uns cu grasime. Turta dulce se pune intr-o punga alimentara si se faramiteaza fin cu ajutorul unui facalet.

Untul se topeste si se amesteca cu firimiturile de turta dulce. Compozitia se repartizeaza in interiorul cadrului si se preseaza cu ajutorul unei linguri. Se pastreaza la rece, acoperita, timp de o ora. 

Se inmoaie separat 2, respectiv 4 foi de gelatina in apa rece. Se amesteca branza mascarpone si cea de vaci, zaharul si zeama de lamaie. Cele 2 foi de gelatina se dizolva in sucul de la cirese. Apoi se inglobeaza ciresele, iar compozitia se pastreaza la rece 5-10 minute. Se intorc cele 4 foi de gelatina, se dizolva in 2 linguri de smantana si se incorporeaza in crema de mascarpone.

Se bate tare smantana ramasa si se inglobeaza de asemenea in crema de mascarpone. Blatul de fursecuri se unge cu putina crema, se repartizeaza pe deasupra ciresele si se adauga apoi restul cremei. Prajitura se pastreaza minim 4 ore la rece. La final, se faramiteaza bezelele si se folosesc pentru a orna tortul. 

Pofta buna!

Despre

Echipa Sfatulmamicilor.ro este formata din mamici care doresc sa impartaseasca sfaturi si informatii utile. Articolele sunt documentate si verificate din punct de vedere medical, avand la baza experientele  mamicilor in perioada de sarcina sau dupa nasterea copiilor.

Retete din aceeasi categorie


Sarailie

Sarailie

Timp de preparare: 60 minute

Drob de miel

Drob de miel

Timp de preparare: 60 minute

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca fara aluat cu vanilie

Timp de preparare: 30 minute

Supa de conopida si sofran

Supa de conopida si sofran

Timp de preparare: 40 minute

Recenzii la reteta Tort de Craciun cu cirese Amarena


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies