Salata de boeuf clasica

Nota: 5 / 5 - 1 din 1 utilizatori recomanda aceasta reteta.

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Salata de boeuf este o reteta traditionala romaneasca pe care o preparam de obicei de sarbatori, Craciun sau Anul Nou. Este o combinatie delicioasa de bucatele de carne de vita sau pui, legume taiate cubulete, imbracate in maioneza si cu un gust unic echilibrat de muraturi.

De obicei pregatim o cantitate mai mare de salata de boeuf, pentru intreaga familie dar si invitatii la masa de Craciun sau revelion. Evident, putem pregati aceasta reteta culinara oricand, nu doar de sarbatori. Cantitatile ingredientelor pot sa difere in functie de gusturi. De obicei, cantitatea de muraturi sau maioneza schimba gustul semnificativ. 

Numar de portii: 12 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • cartofi medii - 4 buc
  • morcovi - 3 buc
  • radacina de telina - 1 buc medie
  • castraveti murati - 5 buc
  • gogonele - 3 buc
  • gogosari - 2 buc
  • maioneza - 400 ml
  • pulpa de vita - 350g

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea de vita fiindca are un timp de fierbere mare. Carnea de vita fierbe in aproximativ o ora. Daca alegeti carnea de pui, atunci in 20 de minute aceasta este gata.

Se curata, se spala si apoi se fierb cartofii, morcovii si telina. Dupa ce fierb 25 - 30 de minute, se racesc intr-o sita sau vas cu apa rece.

Toate legumele, muraturile si carnea se taie marunt si se pun intr-un castron mare, care sa permita amestecarea lor.

Se pregateste maioneza de casa sau cea cumparata, insa mare atentie la tipul de maioneza. Alegeti una de calitate daca vreti sa pastrati gustul cat mai apropiat de maioneza de casa.

Se adauga maioneza la ingredientele taiate marunt din castron. Amestecati foarte bine, adaugand sare doar daca simtiti nevoia. De preferat este sa adaugati mai multe muraturi daca va place ca salata sa fie ma acra.

Asezati salata pe un platou si lasati imaginatia sa zburde! Puteti orna salata cu bucati de ardei, masline, oua fierte, maioneza.

Lasati salata de bouef 2-3 ore inainte sa o serviti.

Pofta Buna!

Retete din aceeasi categorie


Sarailie

Sarailie

Timp de preparare: 60 minute

Drob de miel

Drob de miel

Timp de preparare: 60 minute

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca fara aluat cu vanilie

Timp de preparare: 30 minute

Supa de conopida si sofran

Supa de conopida si sofran

Timp de preparare: 40 minute

Recenzii la reteta Salata de boeuf clasica


Profil cami
cami recomanda aceasta reteta - 19 decembrie 2014

Am testat-o. e super

Pro: Foarte gustoasa si indicatiile sunt ok

Eu am adaugat si mazare, dar e buna si fara.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând...

DESCARCA

Modifică setările cookies