Briose cu mac si banane

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Reteta de briose cu mac si banane este o reteta potrivita pentru intreaga familie, se gateste usor, iar briosele pot fi desertul ideal in serile racoroase de iarna, alaturi de o ciocolata calda sau un ceai aromat. 

Aceasta reteta de briose este conceputa pentru a gati 12 bucati, dar poate fi adaptata astfel incat sa pregatiti si mai multe bucati. 

Reteta este inedita fiindca este conceputa din firimituri si aluat cu gust de scortisoara. Firimiturile confera o textura deosebita aluatului si un aspect interesant, avand aroma de martipan. 

Numar de portii: 12 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • 100 g unt (firimituri)
  • 50 g martipan (firimituri)
  • 125 g faina pentru firimituri / 200 g faina pentru aluat
  • 1 plic de zahar vanilat (firimituri)
  • 50 g zahar (firimituri)
  • 1 praf de sare (firimituri)
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 priza de scortisoara
  • 50 de g mac
  • 150 g unt moale
  • 200 g banane
  • 100 g smantana maturata (crème fraîche)
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 3 oua
  • zahar pudrat pentru presarat

Mod de preparare

Se taie bucati untul si martipanul si se framanta impreuna cu restul ingredientelor pentru firimituri (125 g faina, 1 plic de zahar vanilat, 50 g zahar, un praf de sare). Aluatul se inveleste in folie si se pune la rece. 

Cuptorul se preincalzeste la 175 °C. Se tapeteaza o tava pentru briose cu forme de hartie. Faina se amesteca cu bicarbonatul si cu praful de copt. Se inglobeaza scortisoara, apoi macul. Untul se bate spuma impreuna cu zaharul, dupa care se cerne pe deasupra mixul pe baza de faina. 

Bananele se cojesc si se zdrobesc cu furculita. Se amesteca cu zeama de lamaie si creme fraiche, apoi se bat impreuna cu ouale. Compozitia se adauga peste mixul de faina, dupa care se bat toate ingredientele impreuna pana cand rezulta un aluat neted. Acesta se repartieaza in forme iar pe deasupra se presara firmiturile. 

Briosele se coc pe sina de mijloc a cuptorului aproximativ 25 de minute.

Dupa expirarea timpului de coacere, briosele se scot cu grija din tava, se lasa sa se raceasca complet pe un gratar pentru prajituri si se servesc pudrate cu zahar. 

Pofta buna!

*1 priza = cat cuprinzi cu doua degete

Retete din aceeasi categorie


Sarailie

Sarailie

Timp de preparare: 60 minute

Drob de miel

Drob de miel

Timp de preparare: 60 minute

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca fara aluat cu vanilie

Timp de preparare: 30 minute

Supa de conopida si sofran

Supa de conopida si sofran

Timp de preparare: 40 minute

Recenzii la reteta Briose cu mac si banane


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies