Paste

Retete de paste perfecte pentru perioada sarbatorilor pascale si care te vor ajuta sa gatesti mancaruri traditionale pentru pasti.


Rulouri din cotlet de miel la cuptor

Daca vreti sa pregatiti cotlet de miel la cuptor, aceasta este reteta ideala.

Carnea de miel are un continut de proteine ridicat, dar si multe grasimi saturate. Desi contine fier, calciu si acid folic, carnea de miel este grea pentru digestie, de aceea se recomanda a fi gatita cu multa verdeata si legume.

Iata o reteta gustoasa de miel care poate fi preparata cu ocazia sarbatorilor de Paste.

 

Friptura de miel cu legume la cuptor

Pe langa traditionalele oua rosii, drob, pasca si cozonaci, cu ocazia sarbatorilor de Paste cei mai multi dintre noi alegem sa gatim si friptura de miel.

Iata o reteta gustoasa de friptura de miel cu legume la cuptor.

Prajitura cu nuca si caramel

Prajitura cu nuca si caramel va fi preferat de intreaga familie. Daca aveti pofta de dulciuri atunci iti recomand aceasta reteta gustoasa, usor de pregatit intr-un timp relativ repede.

Reteta aceasta e recomandata copiilor mai mari, dar daca inlocuiti zaharul cu pasta de curmale sau stafide, atunci poate fi servita si de copii mai mici (1-2 ani).

 

Cozonac cu nuci si stafide

Sarbatorile fara cozonac parca nu au farmec, nu-i asa? Printre cele mai bune deserturi cu ocazia Pastelui sau a Craciunului se regaseste si cozonacul cu cacao, nuci si stafide.

Iata o idee de reteta de cozonac cu nuci care va fi pe placul tau.

 

Sarailie

Sarailia este un desert dulce si insiropat, specific bucatariei turcesti, asemanatoare cu baclavaua. Au aceeasi compozitie insa difera modul de prezentare, sarailiile fiind sub forma de cilindru iar baclavalele taindu-se patrate. Baclavalele de regula se presara cu fistic.

Oricum ar fi sunt absolut delicioase si au avantajul ca pot fi preparate si in post. Daca nu va surade ideea de a folosi unt , ulei, sau margarina le ungeti pur si simplu cu apa.

Tarta cu crema si fructe

Tartele cu fructe sunt racoritoare, gustoase si pot fi gatite ca desert pentru intreaga familie. 

Sunt usor de preparat si ii puteti implica si pe copii in procesul de gatire.

Aceasta reteta de desert poate fi personalizata dupa propriul plac; asadar alege fructele in functie de preferintele tale sau ale copiilor.

 

Papanasi cu dulceata din fructe de padure

Daca ai chef de un desert gustos si pentru intreaga familie, ai mereu la indemana optiunea de a gati papanasi. Este o reteta usoara si interesanta, cu esenta de vanilie, smantana dulce si dulceata din fructe de padure. 

Daca pregatesti reteta pentru copii mai mici, atunci inlocuieste gemul cu unul neindulcit.

 

Drob de miel

Conform traditiei, cu ocazia sarabatorilor de Paste gospodinele pregatesc drob de miel.

O mancare extrem de gustoasa si care se mananca in special in dimineata de Inviere.

Aceasta reteta este usor de preparat si o recomand chiar si mamicilor care nu gatesc miel de obicei. Vor fi surprinse de gustul bun al drobului, cu adevarat aromat datorita mararului si patrunjelului proaspat.

Daca ai o alta idee de reteta pentru drob, atunci te invitam sa o adaugi in colectia noastra.

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca este un preparat culinar pe care femeile il gatesc cu ocazia sarbatorilor de Paste. Conform traditiei, pasca se pregateste in Joia Mare si se coace inainte sa apuna soarele. Forma ei poate sa difere: rotunda, pentru a simboliza pruncul Iisus Hristos sau dreptunghiulara, ca simbol al Mormantului Sfant.

De multe ori, pasca se impodobeste cu o cruce tot din aluat pentru amintirea chinurilor suferite de Mantuitor pe cruce. Fie ca este coapta din aluat simplu, asemanator cu cel al painii sau contine o compozitie de branza si oua, pasca inca se prepara dupa retete culinare traditionale mai ales in zonele rurale.

Daca iti place ideea de originalitate, cu siguranta vei aprecia reteta de pasca fara aluat cu vanilie prezentata mai jos, rapid de preparat si foarte gustoasa!

Ciuperci umplute cu marar

Ciuperci umplute cu marar - o reteta gustoasa si utila pentru perioada de post!  

Ciupercile sunt alimente recomandate pentru o dieta sanatoasa, fiindca sunt bogate in proteine, fier, acid folic si vitamine, dar si potasiu si zinc. Sunt un bun inlocuitor al carnii si in plus, se digera mult mai usor de catre organism. 

Le poti consuma atat in timul sarcinii, dar si in perioada de alaptare. Ciupercile sunt perfecte pentru copii mai ales in perioadele puseelor de crestere.

Reteta se prepara rapid si simplu, poate fi servita si ca aperitiv de post.

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies