Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima
Merele umplute cu cocos si nuca reprezinta un desert gustos pentru copii. Poti inlocui zaharul brun din reteta cu miere, dar in acest caz mierea se va turna deasupra, dupa ce merele sunt scoase din cuptor si lasate un pic la racit. Mierea devine toxica la temperaturi mari, de aceea este recomandat sa nu o prepari termic daca vrei sa beneficiezi de toate proprietatile ei.
Pentru copiii care in procesul de diversificare nu au mancat si nuca, este bine sa oferi cu precautie acest desert chiar si dupa varsta de 1 an.
Numar de portii: 4 portii
Timp de preparare: minute
Numar de servire: minute
Se spala merele si se scobesc. Se scobesc merele de asa maniera incat sa nu curga din umplutura; se scoate deci cotorul doar prin partea de sus, unde este codita.
Se umplu merele scobite cu unt, zahar, miez de nuca si pudra de cocos. Se preincalzeste cuptorul. Se pun merele pe o tava si se introduc in cuptor.
Vor sta in cuptor circa 15-20 de minute la foc mediu. Dupa acest timp se scot merele si se pudreaza cu zahar pudra si fulgi de cocos.
Se pot servi si cu un pic de inghetata de vanilie sau cu dulceata.
4 lingurite cu zahar alb, 4 lingurite margarina, 4 lingurite cu pudra de cocos, 2 linguri cu miez de nuca, 4 mere rosii dulci, zahar pudra si pudra de cocos pentru decor.
Despre Andreea-Madalina Stama
Vreau sa iti impartasesc din experienta mea legata de nutritie si stil de viata sanatos, dar si despre diete pentru slabit si trucuri care te mentin frumoasa si plina de viata. Ai intrebari legate de alimentatia copiilor? Sigur vei gasi raspunsuri in articolele scrise de mine pe aceasta tema.
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 60 minute
Timp de preparare: 30 minute
Timp de preparare: 40 minute
Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.