Forum de retete culinare pentru copii si mamici

Mada Dobre
acum 12 ani

Propun sa vorbim despre retete culinare pentru copii si mamici. Nu sunt o super bucatareasa dar ma intereseaza sa aflu ce mai gatesc mamicile si ce pot sa fac si eu pentru copii si sot. 

Am tot cautat pe net dar retetele se cam repeta, ma gandesc ca exista mamici pricepute prin comunitate care vor sa impartaseasca din trucurile lor in bucatarie. 

Daca aveti idei de mancaruri care sa fie si delicioase si aspectuoase, cu atat mai bine! Fiul meu nu mananca daca nu arata ca in revista... iar sotul meu imi spune ca mancarea e buna oricat de rea ar fi ea...asa ca sunt mereu in dilema. 

In concluzie, va astept cu idei de retete de gatit

 

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 5 raspunsuri din totalul de 5 raspunsuri

Aura Nicuta Dogaru
acum 11 ani

Si eu am o reteta super de aripioare picante sau nu ca la KFC.

Se cumpara aripioarele, se curata, se taie in cele trei parti componente si se pun intr-un vas cu apa rece in care am adaugat sare si condimente. Se da la rece pentru cateva ore. Se scoate de la rece si se pune la fiert, 15-20 minute de cand a dat in clocot. Se scot aripioarele si se lasa la racit. Intr-un castron se amesteca o cana de lapte cu un ou si se bat bine. Intr-o cutie (de preferinta cu capac, o caserola, de ex.) se pune faina + sare + usturoi granulat + piper + boia dulce sau iute + altele, in functie de preferinte.

Cand aripioarele s-au racit se trec prin amestecul de faina. Se pun in cutie pe rand, se pune capacul si se agita foarte bine. Apoi se trec prin amestecul de ou si lapte si la final inca o data prin amestecul de faina. Se prajesc in ulei incins (mai mult) pe ambele parti. Se scot pe prosopele absorbante.

Sunt delicioase.

Pofta buna!!!!!!!!

Craciun Roxana
acum 11 ani

Va invita la o gingerata!

Adica:

Intr-un blender se amesteca ghimbir( cam cat o nuca) , zeama de la 2 lamai,  3-4 lingurite de miere, 1 litru si jumatate de apa. Se strecoara si se serveste cu frunze proaspete de menta.

Cami Floroiu
acum 11 ani

Tiramisu se prepara din ciocolata rasa, o cana zahar, 2 pliculete zahar vanilat, budinca, frisca, aluat de tort.

Se amesteca zaharul cu cel vanilat, se adauga budinca preparata din plic sau dupa o reteta traditionala. Se amesteca pana se omogenizeaza.

Frisca se amesteca si ea cu aceasta compozitie. Aluatul de tort se inmoaie in lapte, apoi se adauga peste aluat crema din frisca si vanilie. Desupra se presara ciocolata.

Este o reteta inventata de mine dar foarte gustoasa. Nu prea am timp sa fac alte prajituri dar asta o mai prepar din cand in cand.

Anca Spânu
acum 11 ani

O reteta interesanta de pui cordon bleu este adaugata si in categoria Retete culinare:

  • 4 bucati piept de pui1/2 lingurita de sare
  • piper, ceapa, unt topit, ulei masline, otet, miere, cimbru
  • cascaval
  • sunca presata

Bucatile de pui se taie sub forma de buzunar, se adauga in interior sunca, ceapa, cascavalul. Se prinde buzunarul cu scobitori si se adauga la cuptor sau se aseaza pe gratar.

Din restul ingredientelor se prepara un sos care va fi folosit la ungerea bucatilor de pui. Se lasa pe gratar timp de 20 de minute, cate 10 pentru fiecare parte.

Dupa ce sunt gata, se scot scobitorile si se servesc. Pofta buna!

Alina Buz
acum 11 ani

Eu stiu o reteta de clatite foarte bune. Ai nevoie de:  3 cani de faina, lapte, 2 oua, apa minerala  daca ai, o lingurita de ulei sau unt, sare. Se amesteca totul la blender daca ai daca nu cu o furculita de lemn dar astfel incat sa nu fie cocoloase de faina. 

Apoi se umple fiecare clatita cu biscuiti maruntiti pe care ii lasai un pic la rumenit intr-o tigaie cu putin unt, astfel incat sa fie crocanti, banane taiate felii subitiri si fineti sau nutela sau alt tip de ciocolata care trebuie intinsa pe toata clatita. Daca vreti, adaugati si cateva nuci peste biscutii din tigaie si o sa aiba un gust si mai bun clatitele! 

Alta compozitie buna este : pesmet cu gem de zmeura sau de capsuni si branza dulce dar scursa de apa. Foarte bun!

Discutii aprinse

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies