Cum sa previi depresia la adolecenti?

Andreea Petrescu
acum 7 ani

Dragile mele,

Sora mea cea mica are 17 ani si cred ca prezinta semne de depresie. De cateva saptamani imi spune ca are o triste acuta  - „simt ca mi se rupe sufletul, in piept, fizic” asa zice. Nu s-a intamplat nimic in familia noastra care sa o supere, de aceea cred ca are mai degraba legatura cu varsta – viata amoroasa, ce i se intampla la scoala. Am tot incercat sa vorbesc cu ea, in diverse abordari, dar nu reusesc sa aflu prea multe. Este un comportament tipic adolescentilor? S-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie? Ce e de facut?

Multumesc mult!

 

Trebuie sa fii membra pentru a raspunde acestui topic. Inscrie-te acum! | Autentifica-te!
Afisam de la 1 la 1 raspunsuri din totalul de 1 raspunsuri

Roxana Andreies
acum 7 ani

Buna ziua, draga mea,

Imi pare rau sa aud asta. Depresia este deja "promovata" sub diverse forme de catre mass-media (stiri/articole cu sondaje in care ocupam primul loc in Europa la capitolul oameni tristi, promovabilitate scazuta la examene, sinucideri etc.) si este normal sa te gandesti la acest lucru daca situatia este asa cum o prezinti mai sus. Cred ca cel mai bine este sa mergi la un psiholog bun care sa stie sa va indrume. Eu am ajuns cu sora tatalui meu la Dr. Alexandra Siru (Centrul ProVita). A ajutat-o foarte mult in intelegerea si rezolvarea problemei de baza.

Mai ales ca generatia tanara este prada anturajului, experimentelor specifice varstei. Influenta si impactul unor persoane fata de care dezvolta atasament, pot avea multe de spus in ceea priveste reactia nostra in anumite situatii. Esecurile (socializarii/ in dragoste/date de pierderea cuiva drag sau a unor lucruri carora le acordam importanta) contribuie la aparitia diverselor tulburari depresive.

Oricum, sfatul meu este sa mergeti la un specialist, neaparat.

 

Sanatate!

 

Discutii aprinse

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies