Friptura de curcan cu mere in sos de vin

Recomanda pe Facebook Recomanda pe Google+ Imprima

Friptura de curcan cu mere in sos de vin merita gatita de sarbatori sau chiar iarna, pentru o cina delicioasa in familie

Din toate tipurile de carne gasite pe piata, printre cele mai sanatoase si mai putin injectate este carnea de curcan. Chiar daca este mai scumpa, carnea este gustoasa si satioasa, asa ca o recomand mai ales in alimentatia copiilor.

Iata cum se prepara aceasta reteta delicioasa si care sunt ingredientele necesare.

Numar de portii: 4 portii

Timp de preparare: minute

Numar de servire: minute

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara de curcan
  • 3 mere
  • 4-5 cartofi
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 2 ardei capia mici
  • stafide
  • 1 pahar de vin rosu
  • 1 rosie mica
  • 2 linguri de unt
  • 5 foi de dafin
  • 1 lingura sos de rosii
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru

Mod de preparare

Se spala carnea de curcan si se pune intr-un vas mai mare, apoi se adauga ceapa curatata si taiata rondele subtiri, cateii de usturoi curatati si taiati rondele, un ardei rosu taiat bucati, stafidele, o lingura de unt, foile de dafin, sosul de rosii, sarea, piperul, cimbrul, oregano si vinul. Se rostogoleste carnea prin sosul respectiv si se lasa la marinat cel putin o ora (de preferat pana a doua zi). Din cand in cand intoarce carnea pe partea opusa.

Pregateste o punga pentru gatit carnea sau folie de aluminiu pe care o poti indoi la capete. Adauga carnea si toarna deasupra toata compozitia de vin si condimente. Adauga peste carne untul si merele taiate rondele. Inchide bine punga de folie si pune-o intr-o tava mai inalta in care turnati un litru de apa fierbinte cu putina sare, apoi dati tava la cuptorul preincalzit la foc mic, cam o ora.

Scoateti tava din cuptor, desfaceti folia si scoateti-o, adaugati in tava, cartofii taiati in lungime in bucati mai mari, gustati si daca mai trebuie condimentati sosul de vin, mai adaugati putina apa daca a scazut prea mult, acoperiti cu folia folosita, presarati cu cateva frunze de patrunjel si dati din nou tava la cuptor pentru o ora. Folia nu trebuie inchisa pe marginile tavii, doar sa stea deasupra ca sa protejeze.

In timp ce se face friptura, intoarceti de 2-3 ori carnea cu o furculita, de pe o parte pe alta ca sa se inmoaie si sa se rumeneasca pe toate partile. Nu uitati nici de cartofi: stropiti-i cu sos din tava. In ultimele 15 minute indepartati folia.

Asezati pe farfurii bucati de friptura, mere, cartofi, sos de vin din tava si decorati cu peperoni, patrunjel verde, muraturi, etc. Merge bine cu vin rosu demisec.

Pofta buna!

Retete din aceeasi categorie


Sarailie

Sarailie

Timp de preparare: 60 minute

Drob de miel

Drob de miel

Timp de preparare: 60 minute

Pasca fara aluat cu vanilie

Pasca fara aluat cu vanilie

Timp de preparare: 30 minute

Supa de conopida si sofran

Supa de conopida si sofran

Timp de preparare: 40 minute

Recenzii la reteta Friptura de curcan cu mere in sos de vin


Momentan nu exista recenzii la aceasta reteta. Ai gatit aceasta reteta? Ajuta-le pe celelalte mamici sa-si faca o parere despre aceasta reteta publicand acum o recenzie.

Adauga recenzia ta

Pentru a adauga o recenzie, te rugam sa te autentifici!

Institutii educationale

Ultima carte online

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat

Alfabetul in imagini - carduri pentru decupat Ajuta-ti copilul sa învete alfabetul cu ajutorul imaginilor, decupând c...

DESCARCA

delamamalafiica.ro
Modifică setările cookies